Ülkelerin gönüllü katkılarla verimliliği artırmaya verdiği önem giderek artmaktadır. Bu amaçla, özellikle 1970'li yıllardan beri başta gelişmiş ülkeler sosyal sektör dediğimiz alana kaynaklarını Proje Döngüsü Yönetimi çerçevesinde aktarmaktadır. Ülkemizde de başta Avrupa Birliği'nin kullandırdığı fonlar olmak üzere birçok fon bu yaklaşım çerçevesinde kullandırılmaktadır. Kaynakların etkili ve verimli bir şekilde kullanılması için kullanılan bu metodolojiyi öğrenerek gönüllü çalışmalarınızda ve sivil toplumda fark yaratabilirsiniz.
Kurs Hakkında
Proje Döngüsü Yönetimi nedir?
Proje en genel tabiri ile, belirli bir amaca yönelik olarak ihtiyaçların karşılanması suretiyle yine belirli bir zaman içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerin bütünü olarak adlandırılabilir. Ülkemizde özellikle Avrupa Birliğine uyum sürecinde sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere kamu veya özel sektör kuruluşlarının sosyal sorumluluk ve kurumsal politikaları çerçevesinde ihtiyaçlarına cevap verebilecek faaliyetleri yapabilmeleri için genellikle maddi destek veya hizmet sunulması kapsamında da değerlendirilebilmektedir.
Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi size ne kazandıracak?
Proje tasarlama konusunda temel bilgileri bulabileceğiniz bu eğitimde hayal ettiğiniz bir konudan proje fikri oluşturmaya, bu fikrin tasarlanarak kurgusu dahilinde hibe başvurusu yapmaya hazır hale getirebileceksiniz. Günümüzde kamu kurumlarının bile proje tabanlı çalışmalar yaptığı düşünüldüğünde geleceğin meslekleri arasında gösterilmiş ve şimdiden özel sektörde, kamu kurumlarında veya sivil toplum kuruluşlarında Proje Yöneticisi olarak görev almanız yolunda size destek olacaktır. Ayrıca eğitim süresince kavramlar-kurgulama ve ardından hangi kurumların hibelerinden yararlanabileceğinizi de görebileceksiniz.
Eğitim nasıl yapılıyor?
Eğitimlerimiz Senkron ve A-Senkron olarak yapılmaktadır. Video eğitimlerimiz yanında birebir M. Serkut KIZANLIKLI tarafından yapılan CANLI eğitimler ile sizleri tam donanımlı hale getiriyoruz.
Eğitimin sonunda sertifika veriliyor mu?
Evet. Eğitimin sonunda Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı, e-devletten sorgulanabilir sertifika verilmektedir.
Bu eğitimden elde edilen gelirler, Sosyal Garaj Mikrohibe Programları doğrultusunda sosyal projeler için kullanılmaktadır.
Neler Öğreneceğim
- Bir fikri projeye dönüştürme adımlarını öğreneceksiniz.
- Proje yöneticisinin hangi niteliklere sahip olması gerektiğini anlayacaksınız.
- Bir projenin nasıl kurgulandığı hakkında detaylı bilgi edineceksiniz.
- Kurumunuza hibe ararken nelere dikkat etmeniz ve nerelere bakmanız gerektiğini görebileceksiniz.
- Projelerde sık yapılan hataları görüp kendi hazırladığınız projelere dikkat edebileceksiniz.
Gereksinimler
- Kimlik Fotokopisi
- Dünyanın giderek karmaşıklaşan sorunları karşısında sorunun değil çözümün parçası olmayı isteyen 7'den 70'e herkes bu eğitime kayıt olup toplumsal pozitif dönüşümde yer alabilir.
Kurs İçeriği
-
Temel Kavramlar
-
Hibe Türleri
-
Kavramlar
-
Proje Dünyasına Giriş
-
Hayalden Projeye
-
Sorun Analizi
-
Hedef Analizi
-
Paydaş Analizi
-
Strateji Analizi
-
Fon Veren Kuruluşlar
-
AB Projeleri
-
Büyükelçilik Fonları
-
Kalkınma Ajansları
-
Vakıfların Hibe Fonları
-
Teknik Destekler
Yorum Ekle
₺ 11000
Peşin fiyatına kredi kartına 6 taksit imkânı.
- Kontejan: Var
- Eğitim Süreci: 1 Ay Boyunca Video Temelli Öğrenme Olacaktır.
- Eğitim Puanı: 100/98
- Sınav Başarı Oranı: %98