Özel Öğretim Kurumları Hizmet İhracatı Desteklerinden Yararlanmaya Başladı
Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de faaliyet gösteren Özel Öğretim Kurumlarının da hizmet ihracatı gerçekleştirmeleri durumunda ihracata yönelik devlet desteklerinden yararlanabilme imkanı getirildi.
Özel Öğretim Kurumlarının Devlet Desteği Alabilmek İçin Ön Şartları Nelerdir?
Eğitim ihracatına yönelik devlet desteği alabilmek için özel öğretim kurumlarının E-devlet ve KEP adreslerinin olması, MEB’e bağlı faaliyet gösteren 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında faaliyet göstermesi, Hizmet İhracatçıları Birliğine üye olması gerekmekted.
Bu Hususlar Hangi Mevzuat Kapsamında Düzenlenmiştir?
Eğitim sektörüne sağlanan destekler 20 Nisan 2022 tarihinde yayınlanan 5448 sayılı “Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Karar”da düzenlenmiştir. Bahsekonu mevzuata ulaşmak için tıklayınız.
Hangi Özel Öğretim Kurumları Desteklerden Yararlanabilir?
Karar kapsamında çeşitli kurslar, Uzaktan Öğretim Yapan Kuruluşlar, Okul öncesi – İlköğretim – Liseler, Yabancı Okullar ve Milletlerarası Okullar desteklerden yararlanabilecektir.
Peki Hangi Desteklerden Söz Ediyoruz?
Destekler oldukça çeşitli. Yararlanıcıların pazara giriş belgeleri, marka kaydı, tescil-koruma desteği, reklam, tanıtım ve pazarlama desteği, yurtdışında açacakları birim desteği, yurtiçi ve yurtdışı etkinlik katılım desteği, ürün yerleştirme desteği gibi destekler bulunmakta. Destekler önce harcama, sonrasında ise harcamanın geri alınması şeklinde yapılandırılmakta. Ortalama %60’ı geri ödenen desteklerde Ticaret Bakanlığının belirlediği hedef ülkelerde ise destek oranı %10 artırılarak %70 olarak uygulanmakta.
Sosyal Garaj olarak eğitim hizmetlerimizin uluslarasılaşma için bazı çalışmalar içindeyiz. Bu konularla ilgili bize ulaşabilir, birlikte işbirlikleri geliştirebiliriz. Etkileşimde ve takipte kalın.
Yorumlar
Yorum Ekle